Clara Amalia

 

Fødslen / Kejsersnittet

Allerede i maven ville lille Clara Amalia selv bestemme. Hun lå de sidste måneder med hovedet opad, og præsterede endda at snyde lægen, som mente at hun lå rigtigt. Liv mærkede dog hurtigt at hun mente at den lille dame lå med hovedet opad, og sagde at jeg skulle kontakte lægen igen, som sendte mig videre på Skejby til et vendingsforsøg. Jeg var ikke meget for at de skulle vende dig Clara. Jeg synes det virker voldsom og unaturligt, så det var med mange forbehold, at vi mødte op på skejby til vendingsforsøget en uge før kejsersnittet.

Lægen var dog rigtig sød. Først skulle der køres en strimmel for at tjekke om du havde det godt. Det virkede i første omgang ikke. Så der gik lang tid (over en time) før vi fik det resultat der skulle bruges, du ville nemlig ikke ligge stille, så måleren hoppede til og fra, hvilket gav et ukorrekt billede. Men endelig fik vi det i hus og vendingsforsøget gik i gang. Jeg kom op på en briks, herefter scannede de efter dit hovede og så gik lægen i gang. Hun forsøgte meget blidt at se om hun kunne skubbe din numse op og føre dig rundt. Men da jeg synes at det var lidt ubehageligt, spurgte jeg til hvor meget hun mente der skulle til før at du vendte. Hun mærkede og skubbede lidt igen og sagde, at hun ikke mente at du kunne vendes. Det var en lettelse for mig, at hun ikke ville blive ved med at mosle rundt med dig, som man har hørt andre gøre. Så vi sluttede her, jeg fik kørt endnu en strimmel og vi kom ind til en kort samtale hvor kejsersnittet blev fastsat til d. 15. maj 2007.

Den 15. maj 2007 skulle vi møde ind på Skejby (barselsafsnit y2) kl 7.15. Emilia blev afleveret på Risvangen ved mormor og Martin, og Thomas og jeg kørte afsted. Det var ret underligt at køre dér og vide, at om få timer ville vi være forældre til en lille pige mere. På Y2 var der allerede en stue gjort klar til mig, og jeg fik udleveret noget tøj som jeg skulle iføre mig. Herefter sad vi og ventede på, at de ville komme og hente os. Vi var de første som skulle ind, så de regnede med, at jeg ville blive hentet omkring kl. 8.00.

Næsten præcis kl. 8.00 kom portøren ind for at hente mig og jeg skulle op i sengen for at blive kørt til operationsstuen. Her blev alt stille og roligt gjort klar og Thomas gik med ud for at komme i operationstøjet. Jeg kom ind på briksen og blev gjort klar til at få bedøvelsen i ryggen. Det gik nemt og smertefrit. Ok, det var lidt hårdt at stidde med krum ryg med den store mave, men det gik da. Herefter blev jeg lagt ned og de begyndte at gøre klar, afdække og jeg skulle sige om jeg kunne mærke hvad de lavede.
Alt foregik stille og roligt og alle havde deres funktion. Thomas sad ved siden af og pludselig hører man vand plaske, hvorefter de siger at det var fostervandet. Jeg var meget overrasket, for jeg vidste slet ikke, at de var gået i gang. Så jeg kiggede på Thomas, som var lige så overrasket som jeg. Herefter sagde de at nu ville jeg mærke et tryk øverst på maven, for at få den lille ud, og inden jeg vidste det hørte man dig græde. Alt var gået så ekstremt hurtigt, så det hele virkede så uvirkeligt. Men kort tid efter fik jeg dig hen til mig ansigt og vi så dig - vores lille snemand - for du var dækket af fosterfedt over det hele.

Jeg var blevet fortalt at de kun ville holde dig hen til mig meget kort (1-2 minutter) før de tog dig med ud i barneværelset. Det er nemlig for koldt på operationsstuen og de tager dig derfor ud bagved for at tjekke dig samt svøbe dig ind. Her gik Thomas med, men kort efter var i tilbage og jeg fik dig i mine arme. Her lå du fint og kiggede på os, og vi fik tid til at kigge lidt på dig. Alt imens blev jeg syet sammen og hvad der føles kort tid efter, blev vi kørt på opvågningsstuen, hvor du blev lagt til. Du suttede ivrigt fra start, og ville ikke slippe igen. Vi var på opvågning i nogle timer inden vi allesammen blev kørt tilbage på barselsafsnittet. Inden da havde jordmoderen dog tjekket dig, målt og vejet dig og din far havde givet dig tøj på.

Alt i alt gik det hele meget hurtigt. Vi blev som sagt hentet kl. 8.00, kl. 8.35 er du født og ca ved middagstid var vi tilbage på vores stue med dig igen. En smuk velskabt pige, som vi topkarakterer fra start.

Fødslen